Bingospel hemma

Det finns flera varianter av det kända spelet Bingo, på den här sidan kommer vi att presentera de vi anser är allra vanligast, plus några lite mer ovanliga. Idag finns det flera sätt att spela bingo, en av dem är hemma. Det gör man såklart bäst genom att spela tillsammans med sina vänner eller via Svenska Spel. Som man säkert vet om finns det ett program som visas varje vecka och kallas Bingolotto. Det är nog det mesta vanliga spelet att spela i hemmet!

Historian bakom hemmabingon

Bingospelet har en lång och anrik historia som sträcker sig så långt tillbaka som 1500-talet, när man tänker på hur länge det har överlevt är det kanske inte så konstigt att det fortfarande är så populärt. Det måste ju vara någonting med det här spelet som gör att folk älskar det och vill fortsätta spela det. Idag är just Bingo på Internet ett av de absolut populäraste och mest folkkära spelen som finns. Den kan man spela hemma och kanske är det precis vad som lockar människor att spela. Alla kan spela bingo hemma, hög som låg, gammal som ung. Spelet har verkligen en stor plats i den svenska folksjälen och det finns inget som talar för att den platsen kommer att försvinna på länge.

bingospel

90-talets vändning med internet

Att spela bingo online kan ge flera fördelar om man jämför med till exempel en bingohall på stan. Man behöver aldrig rätta sig efter öppettider, alltså kan du spela bingo precis när du vill, dygnet runt. Man måste inte åka någonstans om man har dator med Internet hemma. Regnar det ute kan du lugnt mysa ner dig i soffan.

Det finns många fördelar, bingo online är även konstruerat så att du inte måste sitta framför datorn medan spelet pågår, du kan välja att datorn ska hålla koll på din bricka/dina brickor medan numren dras och duttar i rutorna när något av dina nummer kommer upp. På det sättet kan du göra andra saker som du vill ha gjort samtidigt som du spelar och kanske tjänar några extra slantar.

Du kan läsa mer om internetbingo här.

Roliga och sociala bingospel hemmavid

Det är kanske inte så socialt att spela bingo hemma, själv tillsammans med en dator. Däremot finns det gott om andra spel som ger en precis detta samtidigt som man är hemma. Om man bor eller känner någon som bor vid en bondgård med kor kan man alltid spela kobingo. Det är en variant där man ställer kon i en hage som har uppmålade rutor. Som spelare satsar man sedan på ett eller flera nummer. Man väntar till kon har bestämt sig för att bajsa och där kobajset hamnar, det numret har vunnit.

Det kanske är härligt att vara ute men en ko kan gå länge utan att släppa sig. Om man vill spela på ett mer upplyftande bingospel, kan man spela på Bingolotto. Det är som bekant ett spel som består av flera och sänds på TV. Det är lanserat av Svenska Spel, det statliga bolaget och här bjuds man på underhållning. I form av gäster, artister och framträdanden kan man följa mycket annat än bara bingon. En vanlig kväll spelas totalt fyra bingon och sedan kan man ringa in för att spela Färgfemman eller andra extra chanser i Bingolotto.

En annan variant som man kan spela är bilbingo. Där träffas du tillsammans med många andra bilar för att vinna pengar och andra vinster. Det finns en gemensam bingovärd som ropar i en mikrofon och drar bollar. När man får bingo då ska man tuta! Det är väldigt roligt och socialt samtidigt som man kan vara i sin egna bubbla.

Populärt bingospel som stiger i popularitet

Mycket tror jag att bingons popularitet bygger på spelets enkelhet, det enkla spelet kombinerat med den spänning som det ger att delta verkar näst intill oslagbar. Dessutom är det något som människor kan göra tillsammans och interagera med varandra socialt. Nu när det finns både bingoresor, bingokryssningar, singelbingo och allt möjligt.