Kobingo

Den här typen av bingo spelas utomhus i naturen, oftast på sommarhalvåret i Sverige eftersom man behöver ha tillgång till både en ko och en hage med friskt gräs. I denna variant av bingo så spelar man inte med fem i rad eller liknande. På så sätt är den historisk. Här ska man ha rätt nummer istället.

Ritar upp i hagen

Det går till så att man ritar upp rutor i hagen och sedan får spelarna ”köpa” varsin ruta. Sedan släpper man ut kon i hagen och låter den beta. När naturen sedan haft sin gilla gång och det ska ut i andra änden på håller man koll på rutorna. Den spelare som köpt rutan där koblaffan hamnar vinner omgången. Sedan kan man fortsätta med nästa ko och nästa omgång.

Olika regler

Även i denna form av ”bingo” så kan reglerna skilja sig lite från plats till plats. Ett sätt kan vara att man inte får välja ruta själv utan blir tilldelad genom lottning. I vissa fall får man ha flera rutor, det kostar såklart mer pengar men ökar vinstchansen. Det finns exempel då kobingo har spelats med odds. Rutorna i mitten av hagen har då i många fall räknats som favoritrutor. Hörnrutorna har haft högre odds.

Flera kor i samma hage

En variant som har det har diskuterats om är att släppa in flera kor i samma hage. Då kan spelet gå fortare pga fler magar ger större möjlighet till fler blaffor. Det skulle kunna tänkas att man utvecklar denna idé och släpper in 20 kor i samma hage. Då skulle man kunna närma sig det klassiska bingospelandet. Kanske inte med 5 i rad, men 3 i rad skulle kanske kunna funka. Det gäller då att vara snabb och uppmärksam som åskådare. I vilken ruta hamnar blaffan, och har jag den rutan på min bricka?

Tankar om kobingo

Kobingo utövas huvudsakligen i Sverige och Storbritannien. Vissa människor menar att detta är förnedrande för korna medan vissa höjer det till skyarna och tycker att det är ett fantastiskt spel. Om man vill testa detta spel så är tipset att hålla koll på nätet och i lokaltidningar. Det kan dyka upp annonser när som helst.

Kobingo
Kobingo