Spela bingo på nätet

Bingo spelas inte bara i bingohallar där alla sitter tysta under dragningen. Nuförtiden kan man spela massor av underhållande, spännande och social bingo på nätet. Det finns en hel del olika bingosajter på nätet som erbjuder alla möjliga sorters bingo. Man kan spela allt från gammal hederlig 75 bollarsbingo, brittisk bingo eller variantbingo på nätet. Allt man behöver är en dator, telefon eller surfplatta med internetuppkoppling. Därefter är det bara att köra igång.

Bingo som gammaldags och tråkig

Bingon var under många år ett spel som kunde uppfattas tråkigt av många. Det hade ett rykte om sig att det bara spelades i gamla trista bingohallar runt om i Sverige. Faktiskt så har det egentligen alltid varit ett populärt spel sedan det kom till Sverige, och under 90-talets guldålder växte kunnandet kring bingo. Detta skedde framförallt med hjälp av bingolotto.

Uppsvinget

Sedan kom den stora räddningen och uppsvinget år 2006. Detta var året då man lanserade bingo online i stor skala. Man nådde ut till mycket folk och nu ville många börja spela bingo. Gammal som ung, fattig som rik. Det blev helt enkelt populärt. De bästa egenskaperna med spelet tycker många, är att det både är enkelt att spela och inte så dyrt. Kort sagt – alla kan spela bingo bara man har en bricka!

Enkelt på nätet

Om man spelar bingo på nätet behöver man inga lösa föremål som brickor eller bingopennor. Man spelar direkt på datorn eller i mobilen. Det finns dessutom massor av bra funktioner när man spelar bingo online, som inte finns tillgängliga i en bingohall. En av dessa funktioner är att man kan spela flera brickor samtidigt utan att behöva ha all uppmärksamhet på numren. Man slipper stressen att missa något nummer. Alla bingosajter har en funktion som gör att spelet håller koll på ens brickor åt en.

Markera manuellt

Många föredrar att markera bingobrickor manuellt när de spelar bingo online. Man känner sig då ofta mer engagerad och spelet kan kännas roligare. Spelar man på en dator så klickar man på det nummer som ropas upp och sedan markerar man det på sin bingobricka. På en surfplatta är detta väldigt enkelt. Det här funkar hur bra som helst om man kanske spelar med 3–4 brickor, om man är snabb. Många ser det som en utmaning att försöka hinna med så många brickor som möjligt. Självklart ska man inte spela fler brickor än vad man hinner med. Det bästa av allt är att systemet ändå registrerar de nummer man missar så det spelar egentligen ingen roll om man missar något nummer. Vinsterna kommer ändå.

Automarkering

Alla spelsajter på nätet som erbjuder bingo har också valet att spela med automarkering. Detta gör att varje nummer som ropas upp och som finns på sin bricka markeras automatiskt. Många tycker att det här är lite tråkigt, men det finns de som tycker att det är bekvämt och spänningen blir ju ändå lika stor. Detta har dock gjort att många bingosajter har blivit viktiga sociala mötesplatser.

Bingo som socialt spel

Man kan ha automarkering ikryssad och spela 10–15 brickor, och samtidigt chatta med sina medspelare. Många gillar detta för att man då både spelar och umgås på samma gång. En del bingosajter har egna ”Communitys” med stamkunder som spelar tillsammans flera dagar i veckan. Man kan till och med lägga upp sin profil och skicka meddelande till varandra. Detta är också en anledning till att bingospelandet ökar.

Ansvarsfullt spel

Det är lätt att förstå att många som går med i en sådan Community vill vara kvar där. Det kan man bara vara så länge man spelar på bingo. Därför gäller det att ta ansvar för sitt spelande. Man ska aldrig satsa mer pengar än man har råd att förlora. Känner man att spelandet blir ett problem så måste man söka hjälp.

Lätt att spela

Bingo är ett spel man kan fastna för. Om man spelar bingo på nätet med sina vänner så är det ännu roligare och lättare att fastna för. Tänk att vinna storvinsten och kunna dela glädjen av att vinna med sina vänner, man förstår att många gillar bingo. Läs mer om bingo hos oss här på allabingospel.se.