Variantbingo

Variantbingo

Variantbingo har väldigt stora likheter med klassisk bingo. Här spelar man 5 omgångar på en och samma bricka. Brickan är en stor bricka med 3 fält som består av 25 nummer i varje fält. Alla nummer i en 75 bollarsbingo finns alltså på allas brickor. När någon spelare fått en full rad i det första fältet fortsätter spelet. Då gäller det att man ska få full rad i nästa fält, alltså fält nummer två. Sedan vidare till fält tre.

Fyll hela brickan

Spelomgång 3 kräver 3 ifyllda rader o.s.v till och med spelomgång nr 5. Där måste man fylla ett helt fält för att vinna. Då krävs alltså minst 25 nummer korrekt ifyllda. Den här varianten brukar inte spelas med ett bestämt antal utrop. Spelet slutar när någon spelare vunnit och fått full bricka. Om man har många priser så kan man i vissa fall ha ett bestämt antal utrop. Det går att bestämma innan att det ska dras t.ex. 60 bollar, och på den tiden hinner många få bingo.

Var kan man spela variantbingo?

De flesta svenska bingosidor erbjuder variantbingo i sitt spelutbud av bingospel. Prissumman i vinstpotten avgörs ibland av hur många spelare och brickor som deltar i spelet. I vissa fall så är summan bestämd innan. Storleken på varje delvinst bör finnas i en vinstplan som ska vara presenterad för samtliga spelare. Spelar man denna variant på nätet så brukar det starta när minst tre personer har anmält sig.

Variantbingo på nätet

Variantbingo på nätet startar vid vissa tidpunkter. Man ska alltid kunna följa nedräkningen till nästa spel i sitt spelfönster. Där ska man även kunna se hur många spelare som ansluter sig till spelet. Detta spel brukar också bli lite socialt, då deltagarna kan chatta med varandra. Det är många som tycker att spelandet blir trevligare med lite småprat med sina medspelare. Man spelar ju oftast inte mot varandra utan mot banken. Alla vill vinna över banken, bingosajten.

Markera själv eller automatiskt

Man ska kunna fylla i om man vill ha automatisk markering eller markera själv. Det spelar oftast ingen roll, det kan kännas mer spännande att markera själv. Man kommer dock aldrig behöva oroa sig för att missa en vinst. Spelsajten känner av när någon har vunnit. Om man markerar själv och har missat något nummer, så kommer man ändå få ett meddelande när man vunnit.